29 / 03 / 2024

Kadastro mahkemesi temyiz süresi nedir?

Kadastro mahkemesi temyiz süresi nedir?

Kadastro mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Peki kadastro mahkemesi temyiz süresi nedir? İşte kadastro mahkemesi temyiz süresi..


Kadastro mahkemesi temyiz süresi nedir?

Kadastro tutanaklarında beyanlarına başvuran kişiler, bu beyanlarına gerekçe gösterilerek itiraz edilmedikçe, yeniden dinlenemiyor. Ancak hakim, kadastro tutanağındaki beyanla, duruşma sırasında topladığı deliller arasında çelişki görürse, bunu gidermek için tutanakta beyanlarına başvurulan kimseleri tanık sıfatıyla yeniden dinleyebiliyor.

Kadastro komisyonlarından gönderilen tutanaklar ile mahalli mahkemelerden devredilen dosyaların muhtevasından malik tespiti yapılamadığı veya dava açan mirasçının dışında başka mirasçıların da bulunduğu anlaşıldığı zaman, hakim resen lüzum gördüğü diğer delilleri toplayarak taşınmaz malın kimin adına tescil edileceğine karar vermekle yükümlü oluyor. 

Taşınmaz malın ölü bir şahsa ait olduğu anlaşılır ve mirasçıları da tespit edilemezse, ölü olduğu yazılmak suretiyle o şahsın adına tescil kararı veriliyor. 

Kadastro mahkemesinde açılmış davalarda, ihtilaf taşınmaz malın muayyen bir kısmına münhasır kalıyorsa, ilgililerin talebi üzerine ve imar mevzuatı da engel teşkil etmediği takdirde ihtilaflı olmayan kısım ifraz edilerek davaya ihtilaflı kısım üzerinde devam ediliyor.Peki kadastro mahkemesi temyiz süresi nedir?

Kadastro mahkemesi temyiz süresi 15 gün olup; bu yasal süresi içerisinde mahkemeye dilekçe verilmesi gerekiyor.

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com