27 / 04 / 2024

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği!

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği!

Mahkeme tarafından verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi için dilekçe vermek gerekiyor.İşte kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği..


Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği!

Kadastro Kanununa göre, genel mahkemelere ait olup da bu Kanunun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli ve Asliye Mahkemesi sıfatını haiz yeter sayıda kadastro mahkemesi kuruluyor. 


Bu mahkeme hakimleri 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanun esaslarına tabi oluyor.


Mahkeme tarafından verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi ise temyiz ifade ediliyor. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. 


Kadatro temyizi 15 gün içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor.Kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği:


YARGITAY ........  HUKUK DAİRESİNE


Gönderilmek üzere


.................. MAHKEMESİNE


DOSYA NO     :

TEMYİZ EDEN  :

VEKİLİ      :

DAVALI  


KONU    : ...Asliye Hukuk Mahkemesinin ……../…. E ve ……/…. K numaralı …./…./….. tarihli kararının temyizen bozulması talebidir.


TEMYİZ NEDENLERİ   : Müvekkilim hakkında, asılsız ve hakaret derecesine varan iddialar ileri sürerek, kişilik haklarına hukuka aykırı biçimde yapılan tecavüz sebebiyle , müvekkili manevi zarara uğratan davalılardan  …Asliye  Hukuk Mahkemesi   ile manevi zararın tazmini talep edilmiş fakat mahkemece bu talebimiz tamamen reddedilmiştir.


Dava konusu olayda ileri sürülen asılsız iddialarda müvekkilin adı açık bir şekilde belirtildiği gibi toplanan delillerden de anlaşılacağı üzere tamamen müvekkile karşı işlenen bu fiilden müvekkil ağır bir manevi zarara uğramıştır.Buna karşılık mahkemece talebimiz reddedilmiştir. (…) Yerel mahkemenin usul ve yasaya aykırı olan bu kararının bozulması gerekmektedir.


SONUÇ VE İSTEM   : Yukarıda açıklanan nedenlerle yerel mahkemenin verdiği kararın TEMYİZEN BOZULMASINA karar  verilmesini müvekkil adına saygıyla arz ve talep ederim.  …/…/…

 

Temyiz Eden Davacı Vekili

.................

Kadastro mahkemesinin görevleri nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com