İnşaat çalışmaları tamamlanan ancak ruhsatına uygun olarak inşa edilmeyen yapılar iskan alamıyor.İskan alamayan yapılara birtakım yaptırımlar uygulanıyor.Peki iskanı olmayan binaya doğalgaz bağlanır mı?
İskanı olmayan binaya doğalgaz bağlanır mı?
İskan belgesi, bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilip bitirildiğini, oturumun yasal olarak başlayabileceğini gösteriyor.
İnşaat çalışmaları biten yapılara verilen iskan belgesi, ancak yapının projeye ve bölgenin imar planına uygunluk teşkil etmesi durumunda veriliyor.
Söz konusu iskanın düzenlenebilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden iki sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının beş sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.
Bir yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olarak tamamlanması veya müteahhitin borçlarının bulunması durumunda belediyenin imar birimleri tarafından yapıya iskan verilmiyor.
İskansız evde yasal olmasa da oturum başayabiliyor fakat iskansız evlere ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar arasında; İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden tarifelendiriliyor ve fatura daha yüksek geliyor. Su faturasındaki uygulama elektrik içinde geçerli oluyor.
İskan izni olmayan yapılara bankalar kredi de vermiyor. Böylece, ev sahipleri evlerini ancak nakit olarak satabiliyor. Peki iskanı olmayan binaya doğalgaz bağlanır mı?
Doğalgaz abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcileri tarafından yapılıyor. İskan izni olmayan binaya doğalgaz aboneliği alınamıyor.
İskansız ev kiralanır mı?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com
Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri