25 / 04 / 2024

İskan ruhsatı kaç günde çıkar?

 İskan ruhsatı kaç günde çıkar?

Bir inşaat çalışmalarının bitmesinin ardından belediyeye yapının tamamlandığının bildirilmesi ve iskan ruhsatı talebinin yapılması gerekiyor.Peki iskan ruhsatı kaç günde çıkar? diyorsanız işte yanıtı..


İskan ruhsatı kaç günde çıkar?

Belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belge iskan ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor.


Yapı kullanma izin belgesi olarakta bilinen iskan ruhsatı; inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor:


İskan ruhsatı alabilmek için talep sahibinin gereken evraklar birlikte başvuru yapması gerekiyor. Eğer Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonunda ruhsat alması için herhangi bir eksiklik görülmüyorsa  Yapı Ruhsatı eksiksiz olarak doldurularak talep sahibine veriliyor. Yapı ruhsatını alan talep sahibi inşaata 2 yıl içinde başlayabiliyor. 


2 yıl içinde inşaata başlanmıyorsa veya 2 yıl içinde inşaata başlanmasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse ruhsat hükümsüz oluyor.  Bu durumda ruhsat yenilenmediği zaman inşaata izin verilmiyor. Peki iskan ruhsatı kaç günde çıkar? diyorsanız işte yanıtı..


Tasdikli projesine uygun yapıldığı takdirde, yapıya iskan ruhsatı veriliyor. İskan ruhsatının düzenlemesi ve projeye uygun sonucunun gelmesi 30 günlük bir zamanda gerçekleşiyor.

İskan ruhsatı alınmazsa ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler