20 / 04 / 2024

İskan ruhsatı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan ruhsatı olmayan eve kredi verilir mi?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma başlanabilmesi için iskan ruhsatı alınması gerekiyor.Peki iskan ruhsatı olmayan eve kredi verilir mi?


İskan ruhsatı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan ruhsatı; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


İskan ruhsatı söz konusu binanın inşaat çalışmaları bittikten sonra alınıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanmayan binaya iskan ruhsatı verilmiyor. 


Buna karşın inşaatı bitmiş ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde; imara uygun yapmaması halinde; kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde de iskan ruhsatı verilmiyor.


İskan ruhsatı olmayan evlerşn SKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden sağlanması ve elektriğinde aynı şekilde yüksek şekilde faturalandırılmasına neden oluyor.Peki iskan ruhsatı olmayan eve kredi verilir mi?


İskan ruhsatı alınmamış olan konutlara bankalar konut kredisi vermeyebiliyor. Ev alırken tapu tipinin Kat Mülkiyeti (iskanı alınmış) olup olmadığı mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor ve Kat Mülkiyeti tapulu ev alımına önem verilmesi gerekiyor. 

İskan ruhsatı kaç günde çıkar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri