29 / 04 / 2024

İskan alınması için gerekli evraklar nelerdir?

İskan alınması için gerekli evraklar nelerdir?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alınması için gerekli evraklar nelerdir?


İskan alınması için gerekli evraklar nelerdir?

Yapı kullanma izin belgesi diğer adıyla iskan raporu, inşaat çalışmaları sona eren bir yapı alınması için alınması gereken belge olarak ifade ediliyor.

Bu rapor, ruhsatlı projesine uygun bir şekilde tamamlanan yapılar için veriliyor. Yapıya bu raporu almak için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.

İskan raporu, ilgili belediyeye bir dilekçe ve diğer gerekli evrakların teslim edilmesi ve harcın ödenmesi halinde alınabiliyor.Peki iskan alınması için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

İskan alınması için gerekli evraklar..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

-  Emlak  /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda) 

- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire - Başkanlığı'ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri varsa) 

İskan alma süresi ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com