26 / 04 / 2024

İmar durumu dilekçesi nasıl yazılır?

İmar durumu dilekçesi nasıl yazılır?

İmar durum belgesi almak için bağlı bulunulan belediyeye dilekçe yazılması gerekiyor.Peki imar durumu dilekçesi nasıl yazılır?İşte imar durum belgesi dilekçe örneği..


İmar durumu dilekçesi nasıl yazılır?

İmar durumu, söz konusu bölgenin imar durumuna göre ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanıyor. İmar durum belgesi, bir bölge için hazırlanan ve bölgede bulunan gayrimenkullerin nasıl kullanılacağını gösteren belgeyi ifade ediyor. 

Yapı ve arsa yönünden herhangi bir imar parselinin sınırlarını, boyutlarını, imar planında kullanım tarzını ve yapının teknik koşullarını gösteren döküman olarak da tanımlanan imar durum belgesi kapsamında şu bilgilere yer veriliyor:Ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceği,inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağı,terkler, tevhid ve ifraz şartları ve arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceğidir. 

İmar durum belgesinin alınabilmesi için, bir dilekçe ile birlikte taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunması gerekiyor.İşte imar durum belgesi dilekçe örneği..

İmar durum belgesi dilekçe örneği:

……...… BELEDİYE BAŞKANLIĞI 

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………/İSTANBUL

…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.

EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname

İsim 

.........

Tarih 

.........

İmza

.........

ADRES:

........................................................

........................................................

.........................................................

İmar durum belgesi kaç yıl geçerli?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com