29 / 03 / 2024

İmar Barışı yönetmeliği bayram öncesi çıkacak!

 İmar Barışı yönetmeliği bayram öncesi çıkacak!

İmar Barışı düzenlemesinin usül ve esaslarının belirleneceği "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Dair Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik"in bayram öncesi çıkarılması planlanıyor..


TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşan İmar Barışı düzenlemesinin usül ve esaslarının belirleneceği "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Dair Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik"le ilgili çalışmalar sürüyor.


Yapılacak bu düzenlemenin uygulanacağı tarih ve başvuru detayları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerinden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyor.


İmar Barışı ile imar ve iskan sıkıntısı çözülerek, yapılar kayıt altına alınacak. Anadolu Ajansı'ndan Yıldız Nevin Gündoğmuş'un haberine göre; Titizlikle yürütülen çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması ve yönetmeliğin bayramdan önce Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.


Vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuracağı noktalar, ödenecek bedelin hesaplanma yöntemi, yapı maliklerinden istenecek gerekli belgeler gibi ayrıntılar yönetmelik kapsamında yer alacak.


Vatandaş merak ettiği soruları internetten gönderebilecek


İmar Barışı düzenlemesine yönelik merak edilen sorular Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesi, "www.csb.gov.tr" adresinden yetkililere ulaştırabilecek. Gelen sorular, Bakanlık yetkililerince tasnif edilerek, cevaplandırılacak ve Bakanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanacak.