09 / 05 / 2024

Hisseli tapuya kredi verilir mi?

Hisseli tapuya kredi verilir mi?

Hisseli tapular, taşınmaz mala birden fazla kimsenin sahip olması durumunda söz konusu oluyor.Peki hisseli tapuya kredi verilir mi?


Hisseli tapuya kredi verilir mi?

Gayrimenkul tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor.Gayrimenkulün tamamı bir tek kişiye aitse buna müstakil mülkiyet deniyor. Taşınmaz bir tek kişiye ait değil de birden çok kişiye ait ise buna hisseli mülkiyet,hisseli tapu deniyor. 


Hisseli tapu devir işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleştiriliyor.Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında tüm hissedarların tapuda bulunması gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini yapabiliyor. Satış süresi içinde gerekli belgelerin temin edilmesi ve masrafların da ödenmesi gerekiyor.


Peki hisseli tapuya kredi verilir mi? Hisseli tapuya kredi çıkar mı? diyorsanız işte yanıtı..


Hisseli tapuya konut kredisi verme şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Bu kredi türünde daha önceden evi satın alacak kişilerin aile bireylerinden oluşması şartı aranıyordu. 


Ancak son zamanlarda bu şartlar da genişletilerek; kimi bankalar aile bağlarıyla bağlı olma şartı aramıyor.


Bu yöntem kullanılırsa bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor.

Hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com