18 / 05 / 2024

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

 Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Bankalardan veya konut kredisi alarak ev sahibi olunabiliyor.Peki hisseli tapuya kredi çıkar mı?Hisseli tapuya kredi verilir mi?İşte hisseli tapunun kredi almasına ilişkin bilgiler..


Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Ev sahibi olabilmek için banka ve kredi kuruluşlarından konut kredisi kullanarak uzun vadede ev sahibi olunabiliyor.Peki hisseli tapuya kredi çıkar mı


Kişilerin birleşerek konut almasına olanak sağlayan bir yöntem olan hisseli tapu kredisi başvuru şartları, bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Önceden evi satın alacak kimselerin aileden olması gerekirken; Son dönemlerde bu uygulama genişletiliyor.


Buna göre artık hisseli tapuya konut kredisi almak isteyen kimselerin aile bağlarıyla bağlı olması şartı olmadan bankalar kredi verebiliyor.


Bu kredide bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor. 


Bir bankanın onay vermediği konut kredisi başvurusuna diğer bir banka onay verebiliyor.Bu nedenle konut kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler de bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor. Bununla birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Bu yöntemde bankalar, tek tapu üzerine kredi çıkartarak, alıcıların birini kefil birini borçlu gösteriyor. Bir diğer yöntem ise her alıcı için kredi onayı vererek, herkesi kendi borcundan sorumlu tutuyor.  

Hisseli tapu nasıl ayrılır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com