30 / 04 / 2024

Ev tapusu almak kaç gün sürer?

 Ev tapusu almak kaç gün sürer?

Gerçek ve tüzel kişilerin ev alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor.Gerekli evrakların temin edilmesi ve tapu masrafının ödenmesiyle ev tapu işlemi tamamlanıyor.Peki ev tapusu almak kaç gün sürer?


Ev tapusu almak kaç gün sürer?

Ev alım satım işlemleri başta olmak üzere, taşınmaz malların kütüğü üzerinde yapılacak tüm değişiklikler, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. 


Ev tapu işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu dairesinde yapılan bu işlem için birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. 


Ev tapusui için satıcının yanında bulundurması gereken belgeler arasında; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi yer alıyor.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler ise; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi olarak belirleniyor.


Evin tapusunu almak için gerçek satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcının binde 20 oranında harç ödemesi ve aynı zamanda 82,50 TL olarak belirlenen tapu döner sermaye masrafının ödenmesi gerekiyor.Peki ev tapusu almak kaç gün sürer?


Ev tapusu için istenilen evraklarda eksiklik olmaması halinde tapu  işlemleri ortalama 1-2 gün içerisinde gerçekleşebiliyor.

Ev tapusu almak için gerekli evraklar nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com