Kiralama süresi boyunca ev sahibi ile kiracının karşılıklı olarak hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki "Ev sahibi kiracıya ihtar çekebilir mi? Kiracıya ihtar çekme süresi nedir?" diyorsanız işte yanıtı..
Ev sahibi kiracıya ihtar çekebilir mi?
Taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşmeye kira sözleşmedi deniyor. Bu sözleşmede ev sahibi evini sözleşmede belirtilen süre boyunca kiralayacağını, kiracı ise yine bu süre boyunca sözleşmede belirtilen bedeli ödeyeceğini de belirtmiş oluyor.
Noter huzurunda da yapılabilen kira sözleşmesi ev sahibi ve kiracı arasında karşılıklı imzaların atılarak da resmi olarak kabul ediliyor. Ancak sözleşme imzalanırken dikkat edilmesi gereken ve mutlaka sözleşmede yer alması gereken hususlar da bulunuyor.
Eğer bir evin belirli şartlar varsa ortak alanların kullanımına ilişkin kurallar varsa ve bu kurallar kira kontratında belirtilmiş, uyulmadığı takdirde kira kontratının feshine sebep olacağı belirtilmiş ise bu şekilde kira kontratı fesh edilebiliyor. Peki "Ev sahibi kiracıya ihtar çekebilir mi? Kiracıya ihtar çekme süresi nedir?" diyorsanız işte yanıtı..
Ev sahibi kira kontratına uymayan durumlara karşı ihtar çekme hakkına sahip oluyor. Kira bedelini ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtar çekebiliyor. Bir dönem içinde 2 haklı ihtar oluşturmak için de taşınmaz mal sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. Ya da elektrik, su, doğalgaz veya ortak yönetim giderlerini ödemeyen kiracıların yasal yoldan uyarılması için de ev sahibi her zaman ihtarname çekebiliyor.
Ev sahibi kiracının elektrik ve suyunu kesebilir mi?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com