02 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?

 Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?

Tapulu taşınmazlarda emlak vergisini ödemekle yükümlü kişiler tapuda ismi yazan kişiler oluyor.Peki emlak vergisi ödemesi nereye yapılır? İşte emlak vergisi ödemesi yapılan yerler..


Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisiyle ilgili hususlara  1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nda yer veriliyor.Emlak vergisinin mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından her sene iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor.


Emlak vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İlk taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılması gerekiyor.


Söz konusu vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisinde bazı muafiyetler bulunuyor. 200 metrekarelik büyüklüğü geçmeyen tek mesken sahiplerinden geliri olmayan kimseler muaf tutuluyor.


Yukarıdaki koşulu yerine getiren; 

-Başka bir geliri olmayan,

-Emekliler, 

-Özürlüler, 

-Gaziler,

-Şehitlerin dul ve yetimleri, 

-Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

-Ev hanımları vergi ödemiyor.


Emlak vergisi ödemesi 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com