18 / 05 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.2015 yılı vergi takvimine göre 1 Haziran'da ilk taksit ödemeleri sona erecek emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün..


Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için devlete ödenmesi gereken vergi oluyor. 1319 sayılı kanun kapsamında esaslarına göre emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor.


Vergi için ödenecek bedel, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Mesken, işyeri, arsa ve arazi vergi hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi 2015 oranları şu şekilde sıralanıyor:


-Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1.


-İşyeri ve dükkan gibi diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2.


-Arazilerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1.


-Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3.


Emlak vergisi yukarıdaki oranların gayrimnekulün değeri üzerinden hesaplanması ile bulunuyor. Örneğin değeri 350 bin TL olan bir eviniz olduğunu düşünelim. Bu ev büyükşehirdeyse yıllık 700 TL; büyükşehirde değilse 350 TL emlak vergisi ödemesi yapmak ile mükellef oluyorsunuz.


Vergide ödemeler iki eşit taksit şeklinde yapılabiliyor. Peki, emlak vergisi için son gün ne zaman? diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlamıştı.1 Haziran tarihinde sona erecek olan emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün.


İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.

Emlak vergisi ödememe cezası ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com