19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 gün!

İşyeri,arsa,konut ve arazi sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi ödemelerinde birinci taksit için sona geliniyor. Vergi takvimine göre 1 Haziran'a kadar süren emlak vergisi ödemeleri için son 2 gün bulunuyor..


Emlak vergisi ödemeleri için son 2 gün!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre emlak vergisi arazi, arsa,işyeri ve meskenler için ödeniyor.  Bu tür taşınmazı olan mükellefler emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor. 

Emlak vergisi ödeyecek mükelleflerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri emlak vergisi ödemeden önce taşınmazlar için bağlı bulundukları belediye müdürlüklerine giderek bilgilerini aktardığı forma emlak vergisi beyannamesi adı veriliyor.


Beyannameler taşınmazların alındığı senenin sonuna kadar verilebiliyor.ödemeler ise bir sonraki sene başlıyor.İki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ödemeleri bağlı belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması durumunda ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödemeleri ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi tek seferde ödenebildiği gibi iki eşit taksit şeklinde de ödenebiliyor.


- Emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.

- Emlak vergisi 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


2015 yılı emlak vergisi birinci taksit dönemi devam ediyor. Birinci taksitler en son 1 Haziran'da ödeniyor. Buna göre hala ödeme yapmamış mükelleflerin son 2 günü bulunuyor.

Emlak vergisi haftasonu ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com