26 / 04 / 2024

Emlak vergisi haftasonu ödenir mi?

Emlak vergisi haftasonu ödenir mi?

İki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi belediyeden yada PTT ile ödenebiliyor.Peki emlak vergisi haftasonu ödenir mi? Belediyeler haftasonu açık mı?


Emlak vergisi haftasonu ödenir mi?

Mesken,işyeri,arsa ve arazi sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor.1 Haziran tarihinde sona erecek olan ilk taksitler için son 3 gün bulunuyor.İkinci ödemeler şse Kasım ayında yapılacak. 


Ödenecek tutar, taşınmaz malın rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları taşınmaz malın niteliğine ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor.2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde:


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3  


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Aynı zamanda ilgili belediyenin  e-belediye sistemini kullanıyor olması durumunda, emlak vergisi ödemeleri internetten online bir şekilde de ödenebiliyor.


Peki emlak vergisi haftasonu ödenir mi?Belediyeler haftasonu açık mı? diyorsanız işte yanıtı..


Emlak vergisi bazı belediyelerde haftasonu da ödenebiliyor.Belediye tahsilat veznelerinin arayarak haftasonu açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Emlak vergisi bankadan nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com