01 / 05 / 2024

Emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

 Emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Tüm taşınmazlar için iki eşit taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi bağlı olunan belediyeye yatırılıyor.Peki emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?


Emlak vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü olan kişilerin belirlenen zamanda ve belirlenen oranda vergilerini yatırmaları gerekiyor.Her sene ödenmesi gereken emlak vergisinin birinci taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. 

2015 yılında ödenmesi gereken emlak vergisi oranları şu şekilde:

*Büyükşehir Belediyesi

-Binalarda  Binde 4 

-Arazilerde Binde 2 

-Arsalarda Binde 6 

*Normal Yörelerde  

-Binalarda  Binde 2                    

-Arazilerde Binde 1                

-Arsalarda  Binde 3  

Vergi ödemesi, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi borcu belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor.

İnternet üzerinden online tahsilat sistemi ile vatandaşlar belediyeye ya da ilgili kurumlara gitmeden online bir şekilde kredi kartları ile ödemelerini yapabiliyor.

"E-belediye" sisteminin kullanılması ile emlak vergisi, internet üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerinin sitelerine girdikten sonra e-belediye sistemine giriş yapmaları gerekiyor.Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaralarını girerek online bir şekilde bu vergiyi ödeyebiliyor.

Emlak vergisi nasıl hesaplanır 2015?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com