08 / 05 / 2024

Emlak vergisi hangi ayda ödenir 2015?

Emlak vergisi hangi ayda ödenir 2015?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmazlara sahip olan kişiler emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor.Peki emlak vergisi hangi ayda ödenir 2015?İşte emlak vergisi ödeme ayları..


Emlak vergisi hangi ayda ödenir 2015?

Emlak vergisi arazi, arsa ,konut ve binalar için ödeniyor.. Bu tür taşınmazı olan bir yurttaş, emlak vergisi vermekle yükümlü oluyor. Emlak vergisi ödeyecek kişilerin, ilgili belediyelerin Emlak Vergisi birimine başvurmaları gerekiyor. Başvuru sırasında vatandaşların yanlarında taşınmaz ile ilgili olan tapuyu ya da tapu örneğini bulundurulması gerekiyor. 

Tapusu ile ilgili birime giden taşınmaz sahipleri, her bir emlak türü için arazi, arsa veya bina gibi ayrı ayrı form ve beyanname doldurmak zorunda oluyor. Bu beyannameler; Emlak vergisi Beyannamesi Ek Formu, Arazi, Arsa, Bina Beyannameleri olarak karşımıza çıkıyor.

Emlak vergisi beyannamesi için; tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga pulu ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Gelir Servisine başvuruluyor.Peki emlak vergisi hangi ayda ödenir 2015?

Emlak vergisi ödeme ayları şu şekilde:

Emlak vergisi 1.taksit:Mart-Nisan-Mayıs

Emlak vergisi 2.taksit:Kasım aylarında ödeniyor.

Vergi yukarıdaki gibi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Ancak isteyen mükellefler vergiyi ilk taksit zamanında tek seferde de ödeyebiliyor.

Emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tespit edilen oranda gecikme cezası ödemek zorunda kalıyor.

Yıllık emlak vergisi ne kadardır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com