24 / 04 / 2024

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Taşınmaz mala sahip olan kişilerin ödemesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.Vergi ödemesinden önce bildiriminin yapılması gerekiyor.Peki emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?


Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Mesken,işyeri,arsa ve arazi sahiplerinin 1319 Emlak Vergisi Kanununa göre emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkullerin bulunduğu belediyeye bildirim yaparak ödeniyor. 


Türkiye sınırları içinde 200 metrekare altında tek konutu olanlar (intifa hakkına sahip olanlar dahil);Ssk, bağkur ve emekli sandığından emekli olan ve başka geliri olmayanlar Dul ve yetimler,Emekli olmayan başka yerden de geliri olmayan işsizler,ev hanımları,engelli vatandaşlarımız,şehitlerin dul ve yetimleri ve gaziler emlak vergisi ödemiyor.


Fakat, vergi muafiyeti için bu kimselerin belediyeye giderek bildirimde bulunmaları gerekiyor. Aksi halde muafiyet bildiriminde bulunmayan kimseler mükellef olarak görünüyor.


Muaf olunduğundan habersiz bir şekilde ödenen emlak vergisi belediyeye müracaat edilerek geri alınabiliyor. Peki emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?


Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal sahibi olan kimseler belli bir süre içerisinde edindikleri taşınmaz malları belediyeye bildirmesi zorunlu oluyor. Taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergilerini ödeyebilmeleri için, ilk olarak emlak vergisi beyannamesi vermesi gerekiyor.


Emlak beyannamelerinin belediyeye en geç taşınmaz tapusunun alındığı yılın sonuna kadar olarak belirleniyor. Ancak eğer alınan gayrimenkulün inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor.

Emlak vergisi 1.taksit ne zaman 2015?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com