20 / 04 / 2024

Emlak vergisi beyan verme zamanı 2015!

Emlak vergisi beyan verme zamanı 2015!

Mesken,işyeri,arsa ve arazileri olan kişilerin emlak vergisi ödemesi gerekiyor.Emlak vergisi ödemeden önce belediyeye beyanname veriliyor.İşte emlak vergisi beyan verme zamanı 2015..


Emlak vergisi beyan verme zamanı 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince mesken, dükkan, arsa ve arazi sahiplerinin emlak vergisini ödemesi gerekiyor.Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bulunduğu belediyeye beyan edilerek ödeniyor. 

Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal sahibi olan kimseler belli bir süre içerisinde edindikleri taşınmaz mallar için belediyeye beyan vermek zorunda oluyor.

Taşınmaz mal sahiplerinin belediyeye verdikleri bildirim formuna emlak vergisi beyannamesi deniyor.Peki emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Emlak beyannamelerinin belediyeye en geç gayrimenkul tapusunun alındığı yılın sonuna kadar verilebiliyor.Örneğin 2015 yılında alınan taşınmaz mallar için bu yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor.

Ancak eğer alınan taşınmaz malın inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra aynı yıl içinde beyannamenin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi beyannamesi verebilmek için belediyeden istenen bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor. 

Bu evraklar;tapu fotokopisi,nüfus cüzdanı fotokopisi,binalar için yapı kullanma izninin fotokopisi, binanın bulunduğu adres,beyan sahibinin ikamet adresi ve vergi numarasıdır.

Taşınmaz için beyanname verildikten sonra bir sonraki yıl vergi ödemeleri başlıyor.Ödemeler iki eşit taksit şeklinde yapılabiliyor.İlk taksitler Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenirken,ikinci taksitler Kasım ayında ödeniyor.İsteyenler vergiyi tek seferde de ödeyebiliyor.

Tek evi olan emlak vergisi öder mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com