02 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2015 takvimi!

 Emlak vergisi 2015 takvimi!

Taşınmazların cinsine ve bağlı bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösteren emlak vergisinin belirlenen zamanlarda yatırılması gerekiyor.Peki emlak vergisi ne zaman ödenir?İşte emlak vergisi 2015 takvimi..


Emlak vergisi 2015 takvimi!

Arsa,mesken,arazi,işyeri gibi taşınmazları bulunan mal sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor.Verginin esasları, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Emlak Vergisi Kanunu hükümlerine göre, vergilendirme için taşınmaz sahibi olan vatandaşların belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor.Beyanname en geç gayrimenkulün tapusunun alındığı yılın sonuna kadar veriliyor. Eğer alınan taşınmazın inşaatı tamamlanmadıysa, inşaat tamamlandıktan ve tapu alındıktan sonra yine o yıl içinde beyanın verilmesi gerekiyor. 


Emlak Vergisinin matrahı, binanın bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor ve sabit istihsal tesisatına ait değerler vergi matrahına alınmıyor.


Emlak vergisini herkes ödemiyor.Hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, özürlülerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²’yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergilerini ödemekten muaf tutuluyor.Peki emlak vergisi ne zaman ödenir?


Emlak vergisi 2015 takvimi..

Emlak vergisi ödemeleri beyanname verildikten sonra iki eşit taksit şeklinde gerçekleşiyor.Emlak vergisinin;


-1.taksit ödemeleri:Mart,Nisan,Mayıs aylarında gerçekleşirken,

-2.taksit ödemeleri:Kasım ayında gerçekleşiyor.


Emlak vergisi ilk ödemeler Mart itibari ile başladı.


2015 emlak vergisi ne kadar?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com