29 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi ne kadar?

 2015 emlak vergisi ne kadar?

Sahip olunan gayrimenkul üzeriden yapılacak olan hesaplama ile emlak vergisi ödeniyor.Peki 2015 emlak vergisi ne kadar?İşte emlak vergisi 2015 oranları..


2015 emlak vergisi ne kadar?

Taşınmazların değeri üzerinden yapılacak olan hesaplama ile birlikte söz konusu taşınmaz için emlak vergisi ödeniyor.Taşınmazın değeri hesaplanarak ödeme iki taksit şeklinde yapılıyor.İlk taksit Mart,Nisan,Mayıs,ikinci taksit Kasım ayında ödeniyor.

Söz konusu vergi ödemesi PTT havalesi ile birlikte banka hesap numaralarına kolayca yapabiliyor ve ek olarak internet şubesi hizmeti veren bankalardan online olarak da işlemleri saniyeler içerisinde yapabilmeniz mümkün oluyor.

Vergi mükellef numarası ile borçta  kolayca öğrenebiliyor ve ödemeler yapılabiliyor. Online olarak yapılan ödemelerle birlikte daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde emlak vergisi ödenmiş oluyor.Peki 2015 emlak vergisi ne kadar?

Rayiç bedeli tutarına göre değişiklik gösteren ödemeleri basit bir şekilde hesaplayabiliyor ve taşınmaz türüne göre de oranlar üzerinden bu hesaplamaları çok daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.Emlak vergisi 2015 oranları şu şekilde:

*Büyükşehir Belediyesi:

Meskenlerde Binde 2 

İşyeri,dükkan Binde 4

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6

*Normal Yörelerde: 

Meskenlerde Binde 1

İşyeri,dükkan Binde 2 

Arazilerde Binde 1 

Arsalarda Binde 3


Emlak vergisi ödemek için gerekli belgeler!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com