17 / 05 / 2024

Emlak vergisi 2015 1.taksit!

Emlak vergisi 2015 1.taksit!

Emlak vergisi, taşınmaz sahipleri tarafından ödeniyor.Konutu, arsası,işyeri veya arazisi olanlar bu vergiyi ödemek ile yükümlü oluyor.Peki emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?İşte emlak vergisi 2015 1.taksit..


Emlak vergisi 2015 1.taksit!

Emlak vergisi 1319 sayılı kanununa göre taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor.

Vergiyi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor.

Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.Gayrimenkulün bir başka şehirde olması durumunda ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması durumunda yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödemesi online olarak internet üzerinden de yapılabiliyor.İnternetten ödeme yapamk için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.

Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri ve türüne göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.Peki emlak vergisi 1.taksit ne zaman ödenir?

Taşınmaz sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin, 2015 yılına ait ödemeleri devam ediyor.Emlak vergisinin;

-1.taksiti Mart,Nisan,Mayıs aylarında

-2. taksiti Kasım ayında ödeniyor. 

Buna göre emlak vergisi birinci taksiti 31 Mayıs tarihine kadar ödeniyor.Mükellefler isterlerse vergiyi tek seferde  ödeyebiliyor.

Emlak vergisi internet üzerinden nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com