21 / 05 / 2024

Emlak vergisi 1.taksit son ödeme günü!

Emlak vergisi 1.taksit son ödeme günü!

Emlak vergisini, mesken ve işyerleri sahipleri ile arsa ve arazi sahiplerinin ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi, her sene, senede belli tarihlerde ödeniyor. Peki emlak vergisi 1.taksit son ödeme günü ne zaman?


Emlak vergisi 1.taksit son ödeme günü!

Taşınmaz mal sahiplerinin sene içerisinde ödedikleri vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkulleriçin ödeniyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında vergiye mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi için ödenen ücret büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Vergi oranları konut, işyeri, arsa ve arazilerde farklı oranda hesaplanıyor. 2015 yılında uygulanan emlak vergisi oranları şu şekilde:


2015 yılı emlak vergisi oranları 

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Bu oranlara göre hesaplanan emlak vergisi,iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Emlak vergisi, Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi 1.taksiti için son ödeme günü 1 Haziran 2015 oluyor.


Emlak vergisini taksitleri zamanında ödenmezse her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.

Emlak vergisi e-ödeme işlemleri!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com