19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2015!

Çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2015!

Konut,işyeri ve diğer şekilde kullanılan binalar için ödenmesi zorunlu olan çevre temizlik vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki çevre temizlik vergisi en son ne zaman ödenir?İşte çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2015..


Çevre temizlik vergisi son ödeme günü 2015!

Belediye Gelirleri Kanununun Mükerrer 44 ncü maddesi Çevre Temizlik Vergisine aittir. Bu  maddeye göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi oluyor.

Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çevre temizlik vergisi, su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılıyor. Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil ediliyor.2015 yılı için konutlarda çevre temizlik vergisi büyükşehirde 26 kuruş,büyükşehir olmayan yerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.Peki çevre temizlik vergisi en son ne zaman ödenir?

Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisinin ilk taksiti  Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.

Buna göre, çevre temizlik vergisinin ilk taksit dönemi içindeyiz.İlk taksit için ödemeler 31 Mayıs'ta sona eriyor.

Çevre temizlik vergisinin mükellefi taşınmazı fiilen kullanan olarak ifade ediliyor; ancak boş binalarda mükellef bina sahibi oluyor.

Çevre temizlik vergisi kaç para?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com