19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 4 gün!

 Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisinin ilk taksiti için ödeme dönem Mart ayı itibari ile başlamıştı.1 Haziran tarihinden sonra erecek çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor..


Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden faydalanan daire, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödenmesi gereken vergi olarak ifade ediliyor.


Kullanılmayan ev ve işyerlerinin de muafiyeti mümkün oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir bildirimde bulunması gerekiyor.


Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisinden bazı kurum ve kuruluşların daimi muafiyetlikleri de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinden muaf olan kurum kuruluşlar şu şekilde:


Genel ve Özel İl İdareleri

Yardım Kuruluşları

Üniversiteler

Üniversitelerin kullandıkları binalar

İbadethane binaları

Karşılıklı olmak kaydıyla elçiliklerin kullandıkları binalar

Söz konusu konsolosluklarda çalışanların ikamet ettiği binalar

Uluslararası kuruluşların kullandıkları binalar.


Çevre temizlik vergisinden muaf olmayan taşınmazların ödemeleri ilgili yerlere ve belirlenen zamanlarda yapılması gerekiyor. ödemelerinin şekli işyeri ve evlerde farklılık gösteriyor. Çevre temizlik vergisi,evlerde  su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor.


Konutlar için söz konusu çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor.Peki çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman 2015?


Çevre temizlik vergisinin birinci taksiti emlak vergisi gibi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2015 yılına ait verginin birinci taksit dönemi 1 Haziran tarihine kadar devam ediyor. Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor.

Çevre temizlik vergisi zamanında ödenmezse ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com