19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015!

Çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015!

Devlete ödenmesi gereken vergiler arasında çevre ve temizlik vergisi de bulunuyor.Peki çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2015?İşte çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015..


Çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015!

Belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor.Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesine göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının çevre temizlik vergisi ödemesi gerekiyor.


Gayrimenkul sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödenen verginin mükellefiyeti ise gayrimenkulün kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor.


Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor.Çevre temizlik vergisi bildirimi, mükellef olunduğunda bir defa veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan değişmediği sürece yeniden bildirim verilmiyor. İş yerlerinde ise beyanname iş yerinin açılması ile birlikte bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor.


Meskenlerde çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılırken,işyerlerinde bu verginin belediyeye ödenmesi gerekiyor.Verginin mükellefi, her ne sıfatla ve ne şekilde olursa olsun binaları kullanan gerçek ve tüzel kişiler oluyor.Peki çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2015?


Çevre temizlik vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.

*Çevre Temizlik Vergisi 1.Taksit: 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor.


*Çevre Temizlik Vergisi 2.Taksit:1 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi tutarları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com