19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

 Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında bulunuyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015...


Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çöp vergisi olarakta ifade edilen çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı binaları için ödenen vergiler arasında yer alıyor. 

Bu vergiyi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların kullanıcıları ödüyor.

Çevre temizlik vergisi ödemeleri, mesken ve işyerleri için farklı şekillerde yapılıyor.

Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda meskenler için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çevre temizlik vergisi taksitli olarak ödenebiliyor.  Peki çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2015? diyorsanız işte yanıtı...

Vergi sene içerisinde iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart ayında başladı; en son 1 Haziran tarihinde ödendi. Çevre temizlik vergisi 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.

Emlak vergisi kimler ödemeyecek?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com