19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

 Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Tüm konutlar ve işyerleri çevre temizlik vergisi mükellefi oluyor ve vergi ödemelerini yılın belli dönemlerinde yapmaları gerekiyor.Peki çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015..


Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelere ödenen vergiler arasında yerini alıyor. Ancak bu vergiyi belediyeden yalnız işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların kullanıcıları ödüyor.Konut sahipleri ise faturalara yansıtılmış olarak bu vergiyi ödüyor.


Çevre temizlik vergisi için bildirim formu dolduruluyor. Form doldurduktan sonraki işlemler sicil numarası üzerinden takibi yapılarak uygulanıyor.


Çevre temizlik vergisinin yıllık artırım oranı her yıl bakanlar kurulunca belirlenen emlak vergisi yeniden değerleme oranının yarısı kadar arttırılıyor. 


2015 yılında konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor. 


Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2015!

Çevre temizlik vergisi meskenlerde faturalara yansıtılırken,işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisinin belediyeye ödenmesi gerekiyor.


İki eşit taksit halinde ödenen verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre çevre temizlik vergisi ilk taksitleri Mart ayında başlayacak.


Çevre temizlik vergisi bildirim formu!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com