06 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri 2016!

Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri 2016!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri 2016...


Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri 2016!

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Söz konusu vergi ev ile işyerlerinde farklı şekilde ödeniyor. İşyeri için vergi bağlı olunan belediyede ödenirken, evlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor.


Vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmaz malda kiracı varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor. 


Buna göre mesken çöp vergisini varsa kiracı, yoksa ev sahibi ödüyor.  Eğer ev kullanılmıyorsa çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi mükellefiyeti kullanım ile birlikte başlıyor.


Çevre temizlik vergisi için beyanname mükellef olunduğunda bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullanan kişi değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor. 


Çevre temizlik vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki 2016 yılı çevre temizlik vergisi ödeme dönemi ne zaman?


Çevre temizlik vergisi ödeme dönemleri 2016...

2016 yılı çevre temizlik vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com