19 / 05 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2015 ödeme zamanı!

Çevre temizlik vergisi 2015 ödeme zamanı!

Çevre temizlik vergisi, meskenlerde su faturalarına yansıtılan bu verginin işyeri kullanıcıları tarafından belediyeye ödenmesi gerekiyor.Peki çevre temizlik vergisi 2015 ne zaman ödenir?İşte çevre temizlik vergisi 2015 ödeme zamanı..


Çevre temizlik vergisi 2015 ödeme zamanı!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan mesken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan meskenlere ilişkin çevre temizlik vergisi, yukarıdaki tarifenin yedinci grubunun belediye meclisince belirlenecek derecesi üzerinden hesaplanıyor.


Su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanan çevre temizlik vergisi,su faturasında ayrıca gösterilmek suretiyle tahakkuk etmiş sayılıyor. Bu suretle tahakkuk eden vergi, su tüketim bedeli ile birlikte belediyelerce tahsil ediliyor. 


Su ve kanalizasyon hizmetleri ayrı bir kanunla düzenlenmiş bulunan büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlardaki çevre temizlik vergisi ise 20.11.1981 tarihli ve 2560 sayılı Kanun hükümlerine göre kurulan su ve kanalizasyon idarelerince tahsil ediliyor. 


Çevre temizlik vergisi, meskenlerde su faturasına yansıtılıyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için verginin belediyeye ödenmesi gerekiyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor.Peki çevre temizlik vergisi 2015 ne zaman ödenir?


Çevre temizlik vergisi 1.taksit 2015 ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı.İlk taksi 31 Mayıs'ta sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.

Çevre temizlik vergisi oranları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com