28 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 1.taksit son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi 1.taksit son ödeme tarihi 2015!

Konutlarda ve işyerlerinde farklı oranlarda hesaplanan çevre temizlik vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Peki çevre temizlik vergisi son ödeme günü ne zaman?İşte çevre temizlik vergisi 1.taksit son ödeme tarihi 2015..


Çevre temizlik vergisi 1.taksit son ödeme tarihi 2015!

Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınıyor. 


Meskenlerde su faturalarına yansıtılan bu verginin işyeri kullanıcıları tarafından belediyeye ödenmesi gerekiyor.


Çevre temizlik vergisinin sorumlusu binayı fiilen kullanan olarak ifade ediliyor; ancak boş binalarda mükellef bina sahibi oluyor.


Çevre temizlik vergisi beyannamesi mükellef olunduğunda bir defa veriliyor. Takip eden yıllarda binayı kullana şahıs değişmediği sürece yeniden beyanname verilmiyor. 


2015 yılı için konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor.


Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi,ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettiriliyor.


2015 vergi takvimine göre çevre temizlik vergisi iki eşit taksit şeklinde ödeniyor.Verginin birinci taksiti Mart, Nisan, Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre çevre temizlik vergisi ödeme ayında bulunuyoruz.Verginin 1.taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs oluyor.Vergi mükelleflerinin bu tarihe kadar borcunu yatırması gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi kaç para?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com