19 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi 2. taksit dönemi ne zaman başlıyor?

 2017 emlak vergisi 2. taksit dönemi ne zaman başlıyor?

Taşınmaz malını 2016 yılı içinde alan kişilerin bu yıl emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki 2017 emlak vergisi 2. taksit dönemi ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı...


 

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre bina (mesken ve işyeri), arsa ve arazi sahipleri emlak vergisi mükellefi oluyor. Verginin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Mülkiyet tiplerine göre; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Taşınmaz malını 2016 yılı içinde alan kişilerin bu yıl emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesine yapılacak. İster belediyeye gidilerek tahsilat veznelerinde, ister internet ortamında e-belediye sistemi ile ödeme yapmak mümkün.  


Ancak günümüzde her belediye e-belediye sistemini kullanmadığı için, sistemin önceden teyit edilmesi gerekiyor. 


Emlak vergisi oranları 2018

TürüNormal yöre Büyükşehir

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2


Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödemeler ilk taksit dönemi içerisinde de yapılabiliyor. 2017 emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı.


2017 emlak vergisi 2. taksit dönemi ne zaman başlıyor?

Emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım itibari ile başlıyor. İkinci taksit ödemeleri en son 30 Kasım'da ödeniyor. 


Tapu harcı yatırılan bankalar 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com