28 / 03 / 2024

Tapu harcı yatırılan bankalar 2017!

 Tapu harcı yatırılan bankalar 2017!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesine gerekli belgeler teslim ediliyor ve tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki tapu harcı nereye yatırılır? İşte tapu harcı yatırılan bankalar 2017...


 

Tapu dairesinde yapılan devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tarafların "tapu devir harcı"nı ödemeleri gerekiyor. Tapu harçları, gerçekleşen satış bedeli üzerinden ödeniyor. 


15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre, tapu harcında belli bir oranda ve belli bir tarihe kadar indirim yapıldı.


Harç normalde emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyordu.


Yapılan indirim ile konut ve işyeri tapu devir işlemleri için binde 15 oranında harç tahsil edilmeye başlandı. Ancak arsa ve araziler için yine eski oranlar geçerli olmaya devam etti. İndirim süresi 30 Eylül'de sona eriyor. 


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde bankalar tarafından da tapu harcı tahsil edilebiliyor.


Ayrıca tapu müdürlüklerimizde e-tahsilat uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulama ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir.



Tapu harcı yatırılan bankalar 2017!


- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

- TÜRKİYE FİNANS KATILIM B ANKASI A.Ş.

- ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

- OYAK BANK T.A.Ş.

- ŞEKERBANK A.Ş.

- T.C. ZİRAAT BANKASI

- T.GARANTİ BANKASI A.Ş.

- T.HALK BANKASI T.A.Ş.

- T.İŞBANKASI A.Ş.

- TURKISH BANK

- YAPI VE KREDİ BANKASI



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com