18 / 05 / 2024

2015 emlak vergisi ne zaman son?

2015 emlak vergisi ne zaman son?

Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödemesi yapılan emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2015 emlak vergisi ne zaman son? İşte emlak vergisinin son ödeme tarihi 2015..


2015 emlak vergisi ne zaman son?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için her sene devlete ödenen vergilerin başında geliyor.Emlak Vergisinin sorumlusu binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.


Vergi taşınmazın türüne ve değerine göre değişiyor. Büyükşehirde emlak vergisi normal yöreye göre yüzde 100 arttırımlı olarak uygulanıyor.2015 yılı için uygulanacak emlak vergisi oranları şu şekilde:


Büyükşehir Belediyesinde;

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine giderek ödeniyor. Vergi ödemesi için kimlik bilgileri ile gayrimenkul bilgilerinin verilmesi yeterli oluyor.Bir başka şehirde yer alan gayrimenkulün emlak vergisi, PTT ile de ödenebiliyor.Peki 2015 emlak vergisi ne zaman son?


Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan, Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. 1 Haziran tarihinde sona erecek olan emlak vergisi için son 9 gün bulunuyor.

Emlak vergisi kimlerden alınmaz?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com