19 / 04 / 2024

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım tariihne kadar devam ediyor.Vergi zamanında ödenmezse gecikme faizi alınıyor.İşte emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015...


Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi gerekiyor.Gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu bu verginin ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Ev, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerde vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.


Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Vergi ödemeleri Mart, Nisan, Mayıs ile Kasım aylarında ödeniyor. Buna göre 2015 yılı için emlak vergisi 2.taksit ödemeleri Kasım ayının sonuna kadar devam ediyor.Mükelleflerin bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.Aksi takdirde aylık gecikme faizi alınıyor. Peki emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015 ne kadar?


Emlak vergisi aylık gecikme faizi gecikmenin yaşandığı her ay için  yüzde 1,40 oranında hesaplanıyor.

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com