27 / 04 / 2024

2015 emlak vergisi son günü!

2015 emlak vergisi son günü!

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde verilebiliyor.Peki 2015 emlak vergisi son günü ne zaman? diyorsanız işte yanıtı...


2015 emlak vergisi son günü!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisi kapsamına dahil ediliyor. Taşınmaz malların mükellefiyeti, satın alımın gerçekleştiği yılı takip eden yıl başlıyor.


Ancak satın alımın gerçekleştiği yılın sonuna kadar emlak vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. Örneğin 2015 yılında mesken alanların yıl sonuna kadar beyanname vermesi gerekiyor. Vergi ödemeleri ise 2016 yılına başlıyor.


Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi ödüyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde verilebiliyor.lk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisi son günü 30 Kasım olarak belirleniyor.

2015 yılı emlak vergisi ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com