28 / 03 / 2024

2015 yılı emlak vergisi ne kadar?

 2015 yılı emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmazlar emlak vergisinin konusuna giriyor.Peki 2015 yılı emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


2015 yılı emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi mükellefleri, 2015 yılına ait vergi borçlarının birinci taksitlerini en son Haziran ayının başında ödemişti. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında başladı. Buna göre 2015 emlak vergisi ikinci taksit yatırma dönemi 13 gün sonra bitiyor.

Mükelleflerin ödemelerini zamanında yapması gerekiyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor.

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmazlar emlak vergisinin konusuna giriyor.Emlak vergisi oranları; mesken, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki 2015 yılı emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 

İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Emlak vergisinden muaf olan kamu kurumları!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com