28 / 03 / 2024

2B arazilere emsal karar!

 2B arazilere emsal karar!

İstanbul Çatalmeşe Mahallesi'nde bir işadamının 2B arazisi üzerindeki çiftliği için açtığı davada emsal karar verildi...


İstanbul Çatalmeşe Mahallesi'nde 2B arazisiyle ilgili emsal bir karar verildi. 2B arazisi üzerinde çiftliği bulunan bir iş adamı dava açtı. İstanbul 5. Vergi Mahkemesi, 2B arazisi üzerinde taşınmazı bulunan ve ecrimisil (kullanım bedeli) ödeyen vatandaşın, emlak vergisinden muaf tutulması gerektiğine hükmetti. Bu karar İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından onaylandı. 


Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; İstanbul 5. Vergi Mahkemesi kararında, söz konusu taşınmazın tapu kayıtlarının mahkemeye gönderildiği, mülkiyetin Maliye Bakanlığı’na ait olduğu belirtildi. 


Kararda şu ifadelere yer verildi; "Bu haliyle dava konusu taşınmazın maliye hazinesine ait olması, bu nedenle de davacının malik gibi tasarruf edenden sayılamayacağı göz önünde tutulduğunda dava konusu ödeme emirlerinde hukuka uyarlı bulunmadığı sonucuna varılmıştır"


Açılan davayı kabul eden mahkeme, dava konusu ödeme emirlerinin iptaline hükmetti. Bu karar benzer durumda olan vatandaşlara da umut oldu.