28 / 03 / 2024

TOKİ Mersin'de alt gelir grubuna konut yapacak!

TOKİ Mersin'de alt gelir grubuna konut yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin'de TOKİ aracılığıyla yapılacak toplu konut projeleriyle ilgili arazilere baktıklarını söyledi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kurum, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret etti. Kurum, Mersin'e ilişkin bir master plan hazırlayıp, kentsel dönüşüme başlanacağını bildirdi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mersin'de  TOKİ  aracılığıyla yapılacak toplu konut projeleriyle ilgili arazilere baktıklarını belirterek, "İnşallah önümüzdeki süreçte hem emeklilerimize hem de alt gelir grubuna yönelik projeleri gerçekleştiriyor olacağız." diye açıklama yaptı. 


Kurum, "Bu artık elzem. Çünkü gerçekten orada hem sosyal donatı hem de alt yapı anlamında büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıları bizim aşmamız gerekiyor. Örnek dönüşümü Mersin'e inşallah yapıp, tüm kent için örnek bir proje yapma noktasında burada çalışmaları TOKİ eliyle başlatıyor olacağız." dedi.


"Emeklilerimize ve alt gelir grubuna yönelik projeleri yapacağız"

Mersinlilere bir müjde veren Kurum, "Mersinimiz'in çok beklediği, TOKİ ile hem emeklilerimize hem de sosyal anlamda alt gelir grubuna yönelik konutlar için bugün arazilerimize baktık. Bunların da kararlarını aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte hem emeklilerimize hem de alt gelir grubuna yönelik projeleri gerçekleştiriyor olacağız." dedi.


Kurum, Mersin'de Millet Bahçesi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmaların da başladığını hatırlatarak, alanda bulunan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yıkımının valilik tarafından gerçekleştirildiğini, aralık ayına kadar yıkımının tamamlanacağını, ocak-şubat ayında bahçenin yapımına başlayacaklarını vurguladı.


Bu alanın yaklaşık 50 bin metrekare olduğunu aktaran Kurum, "Bir de bunun önünde 'Denizpark' diye bilinen yaklaşık 60 dönümlük bir alan daha var. Bunu da yine Mersinimiz'e kazandıracak şekilde Millet Bahçesi'ni büyütüyoruz. Bu Denizpark'ın olduğu alanda da toplamda 60 dönüm alan. Burası stadyumun olduğu bölgeyle birleşince 110 dönüm alanda Millet Bahçesi yapacağız. İçerisinde Millet Kıraathanesi'nin olduğu, sosyal anlamda bütün vatandaşımızın gidip burada her türlü ihtiyacını karşılayabileceği alt yapısı olan, gencin, çocuğun, yaşlının vakit geçirebileceği bir alan olma noktasında yine buranın projelerini yapıp, TOKİ eliyle de projeyi gerçekleştirmiş olacağız." dedi.


Kurum, 2B'lerdeki fiyat değişikliğine de değinerek, buna ilişkin de il genelinde ne kadar problem varsa Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yeniden değerlendirmeler yapılarak, olması gereken rayiç bedel doğrultusunda 2B'lerin satışının gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri