27 / 04 / 2024

65. Hükümet ulaşım projelerini hızlandıracak!

 65. Hükümet ulaşım projelerini hızlandıracak!

65. Hükümet’in ekonomide izleyeceği yol haritası belli oldu. Küçük ve orta boy işletmelere fon sağlanacak, faizsiz finansta koordinasyon için mekanizma oluşturulacak.


65. Hükümet’in ekonomide izleyeceği yol haritası belli oldu. Enflasyonla mücadelede önemli rol oynayacak gıda komitesi yeniden yapılandırılacak, küçük ve orta boy işletmelere fon sağlanacak, faizsiz finansta koordinasyon için mekanizma oluşturulacak.


Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet Programı 'makro ekonomik istikrarın güçlendirilmesi, işgücü piyasasının etkinleştirilmesi, teknoloji-yenilik geliştirme kapasitesinin artırılması, kurumsal kalitenin güçlendirilmesi, fiziki altyapının güçlendirilmesi' olmak üzere 5 eksene oturtuldu. Programda, konuta kredi desteği, gıda enflasyonu ile mücadele, İller Bankası'nın dışa açılması, kıdem düzenlemesi, nükleer ve 5G yatırımları, altyapı yatırımları gibi önemli başlıklar yer alıyor.


GELENEKSEL SEKTÖRE DESTEK:

Yüksek katma değerli alanlara odaklanılacak. İmalat sanayinde yenilikçi, ileri teknolojili sektörlere dayalı dönüşüm gerçekleştirilecek. İstihdam imkânlarını artırıcı geleneksel sektörler geliştirilecek.


MEGA ULAŞIM PROJELERİ:

Kentsel Ulaştırma Ana Planlarının Hazırlanması Rehberi hazırlanacak. Mega ulaşım projeleri yaşama geçirilecek.


KALKINMAYA TEŞVİK: 

Kalkınma bankacılığı teşvik edilecek. Faizsiz finans alanında koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma oluşturulacak.


Sabah/ Hazal Ateş



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri