20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı" dedi...


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatay mimari ile ilgili değerlendirmelerde bulundu,


"Şehirlerimizde dikey mimari değil yatay mimari için neler yapılabileceği konuşulmalı. Ekranları başında bizi izleyen belediye başkanlarına,  TOKİ  Başkanlarına sesleniyorum, şehirlerimizi katletmemeliyiz. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı. Ben son bir yıldır millet bahçeleri, millet kıraathaneleri üzerinde duruyorum. Niye? İnsan için olduğundan. Yerinden yönetim ilkesinin icracı birimleri belediyedir. Mahalli idareler güçlenmelidir.

 

Merkezinde insan olmayan işin hayırlı olması mümkün değildir. Yatay mimarı konusunda ısrar ediyorum. Böyle gelmiş böyle gider diyemeyiz.


"Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız"


Kapitalizm orman neyim var her şeyi süpürüyor. Bizim medeniyetimiz neyi gösteriyorsa öyle yapalım. Toprağa yakın mimariyi ön plana çıkaracağız.


Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Yıkmak gerekiyorsa yıkacağız. Böyle gitmeliyiz. Merkezi ve idari yönetimlerin iş birliği ile gitmeliyiz. Amacımız 82 milyon vatandaşımızın hepsini kucaklayarak hareket etmek.


Yüzyıllar geçti biz Mimar Sinan’ın yapılarıyla övünüyoruz. Bizde öyle eserler ortaya koyalım ki torunlarımızın torunları bunu görsün."







Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016