26 / 04 / 2024

Vatandaşlar kira ödemek yerine satın alıyor!

Vatandaşlar kira ödemek yerine satın alıyor!

İstanbul’da en kolay ev sahibi olunacak bölge olarak bilinen Esenyurt gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor. Bölgede daire kiralamak yerine vatandaş satın almayı tercih ediyor.


 İstanbul'da çok sayıda kiralık daire bulunuyor, Beşiktaş'ta geçen yıl 2 bin 500 lira olan bir daireyi, artık 2 bin ile 2 bin 200 lira arasında bulmak mümkün. Sadece kiralamada değil satın almada da ciddi bir oran var.




Özellikle İstanbul Esenyut’ta daire satışları oldukça fazla. Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlarımız Esenyut bölgesi’nde incelemede bulunsun. İstanbul’da en kolay ev sahibi olunacak bölge olarak bilinen Esenyurt gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor. Özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun disiplinli çalışması Esenyurt'u mega bir kent yaptı.



Fatih'te geçen yıl 2 bin liraya tutamadığın evi şu anda bin liraya tutuyorsun. Bu aynı şekilde birçok semtte geçerli.



Bağdat Caddesi'nde 4 bin liraya tutamadığın evi, şu anda 3 bin liraya tutuyorsun. Ancak vatandaş çok daha lüks, çok daha yüksek bedelli evleri çok ucuza tutamıyor tabii ki... Neticede belli bir alt limit var. Hiçbir yerde 500-600 liraya ev yok. Olsa da uzak lokasyonlarda var. Ancak daha önce bin 200 lira olan evler, şu anda bin liraya kiralanabilirken, bin 100 lira olanlar 900 liraya indi. Zaten düşük fiyatlı olan kiralarda da yüzde 5-10 indirim oldu.




BİR MÜDDET ZAM OLMAZ


Türkiye genelinde 1 milyonun üstünde konut stoku bulunduğunu ancak kesin rakamı kimsenin bilmediğini ifade edilirken, her bölgede çok sayıda satılık konut olduğunu biliniyor.



Maliyete 'Zam geldi' diyerek 'Fiyat yükselteceğiz' mantığıyla giden hata yapmış olur. Zaten elinizdeki satılmıyor. Ne zammı yapacaksınız? Ticarette böyle bir mantık yok. Varsa satabileceği müşteri, buyursun, istediği zammı yapsın. Bir müddet zam olmaz. Alıcı ve satıcının buluşamamasının en önemli nedeni fiyat.





Diriliş Postası/Kaya Temel