02 / 05 / 2024

Yabancılara konut satışı

Yabancılara konut satışı bu yıl 50 bini aşabilir!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman yabancıya konut satışını değerlendirdi..

Burak Kutluğ: Döviz en iyi gayrimenkul sektöründen kazanılıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İş Geliştirme Başkanı Burak Kutluğ, "Gayrimenkul sektörünün en önemli döviz kazandırıcı hizmetlerden biri olduğunu artık net bu şekilde özümsemeliyiz' diye konuştu.

2016 Mart ayında yabancılara kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’de 2016 Mart ayında 117 bin 205 konut satıldı. Peki 2016 Mart ayında yabancılara kaç konut satıldı? diyorsanız işte yanıtı...

Yabancılar Ocak'ta konut alımında İstanbul'u tercih etti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, yabancılara konut satışı yılın ilk ayında da hız kesmeden devam ederken ocak ayında yabancılar bin 462 konut satın aldı.

Yeni konutların yüzde 52'si yabancılar tarafından alındı!

Metrekare başına konut satış fiyatları haziran ayında en fazla Yalova'da artarken, kiralar ise en çok Uşak'ta yükseldi. Yeni konutların yüzde 52'si yabancılara satıldı...

Yabancılar Nisan ayında en çok İstanbul'dan konut aldı!

Yabancılara konut satışı yıllıklandırılmış bazda nisan sonu itibarıyla 12 ayda yüzde 43,4 yükselerek, 19 bin 880 adet olarak gerçekleşti.

Yabancıya konut satışında devlet desteği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yabancıya ev satan şirketlere artık ihracatçılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verileceğinin açıklanması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.

İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı arttı!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 2 bin 517'ye yükseldi.

Türkiye'de satılan konutların yüzde kaçını yabancılar alıyor?

2000'li yılların başından bu yana inşaat sektörü, Türkiye büyüme rakamlarına büyük ölçüde katkı yaparken, 2012 yılı hariç, büyümede ana eksenin inşaat sektörü olduğunu söylemek mümkün...

İsmail Özcan: Yabancılar, gayrimenkul sektörüne, bizden daha çok güvendi!

İstanbul özelinde yabancılara satışın 2,2 kat arttığını da belirten R’Estate Center Genel Müdürü İsmail Özcan, yabancıların Türk gayrimenkul sektörüne, Türklerden daha fazla güvendiğini söyledi.

Yabancılar ev almak için İstanbul'a akın ediyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, " Türkiye'nin enerjisi yok, Teknolojisi yok petrolü yok, markaları yok, patentleri yok. Ama güçlü gayrimenkul sektörü var" dedi.

Konut satış istatistikleri yabancılara satışı da kapsayacak şekilde aylık olarak yayınlanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, Şubat ayından itibaren konut satış istatistiklerinin aylık olarak yayınlanacağını da açıkladı. Aydemir yeni konut istatistiklerinin Şubat ayından itibaren paylaşılacağını da bildirdi.

Cenk Hayırlıoğlu: Yabancılar 145 bin dolara İstanbul’da ev’leniyor!

Dolar kuru artışı yabancılara yaradı. İstanbul’dan ev almak isteyen yabancılar, Venedik Sarayları’na yoğun talep gösterdi. Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Bu yıl yabancıların alım yılı olacak” dedi...

Yabancıların Türkiye'den ev almasına sıcak bakılmıyor!

Sıcak satış yapılan Arap pazarı inşaat şirketleri için önemli bir kapı olurken Türk vatandaşları yabancıların Türkiye’de ev alması fikrine sıcak bakmıyor. İnşaat firmalarının bir bölümü yabancılara satışın sektöre kan kazandıracağını düşünüyor...

Aziz Torun: Gayrimenkul önemli bir döviz kapısıdır!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) Başkanı Aziz Torun, gayrimenkulün önemli bir döviz kapısı olduğunu belirterek, hükümete öneri de bulundu: Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın...