24 / 04 / 2024

Konut satış istatistikleri yabancılara satışı da kapsayacak şekilde aylık olarak yayınlanacak!

Konut satış istatistikleri yabancılara satışı da kapsayacak şekilde aylık olarak yayınlanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, Şubat ayından itibaren konut satış istatistiklerinin aylık olarak yayınlanacağını da açıkladı. Aydemir yeni konut istatistiklerinin Şubat ayından itibaren paylaşılacağını da bildirdi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir, TÜİK Konsey Salonu'nda, istatistiklerin hesaplamasında gerçekleştirdikleri değişiklikler hakkında basın toplantısı düzenledi.


Konut Satış İstatistiklerinde 2012 yılında önemli değişiklikler yaptıklarını ifade eden Aydemir, "Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile birlikte önemli değişiklikler gerçekleştr. Şubat ayından itibaren Konut Satış İstatistiklerini yabancılara satışı da kapsayacak şekilde aylık olarak yayınlayacağız.  2013 yılı içinde konut satışlarında gittiğimiz revizyonla, ipotekli satışları kapsam içine aldık. Daha önce sadece il merkezi ve merkez ilçelerdeki satışları alıyorduk. Artık onu tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde verdik. Bunlar konut satışlarında ciddi rakamsal değişiklikler getirdi" diye konuştu.


Hürriyet