20 / 04 / 2024

Burak Kutluğ: Döviz en iyi gayrimenkul sektöründen kazanılıyor!

Burak Kutluğ: Döviz en iyi gayrimenkul sektöründen kazanılıyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İş Geliştirme Başkanı Burak Kutluğ, "Gayrimenkul sektörünün en önemli döviz kazandırıcı hizmetlerden biri olduğunu artık net bu şekilde özümsemeliyiz' diye konuştu.


Ağaoğlu Şirketler Grubu İş Geliştirme Başkanı Burak Kutluğ, yabancılara gayrimenkul satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamında alınması gerektiğini belirterek "Kurumlar verisi ve gelir vergisi anlamında diğer alternatif ülkelere nazaran rekabetçi teşvikler sunulmalı" dedi. Gayrimenkule dayalı finansal enstrümanların sadece bireysel çabalarla değil tanıtım faaliyetleri kapsamında topyekûn özendirilmesi gerektiğini söyleyen Kutluğ, "Gayrimenkul sektörünün en önemli döviz kazandırıcı hizmetlerden biri olduğunu artık net bu şekilde özümsemeliyiz' diye konuştu. 


Sektörün yabancı talebinin geçici bir talep olmadığını kavrayıp stratejilerim bu doğrultuda oluşturması gerektiğini kaydeden Kutluğ, "Yabancı yatırımcıyı mağdur edebilecek yatırımlar yapmaktan koruyacak derecelendirme, onaylı aracılık kuruluşları gibi enstrümanlar geliştirilmeli" diye konuştu.



Sözcü