Konut kredisi dosya masrafı için bankaya başvuru yazıldığında banka yanıt vermezse ya da olumsuz yanıt verirse tüketici mahkemesi dilekçe yazılabiliyor.işte konut kredisi dosya masrafı tüketici mahkemesi dilekçe örneği..
Konut kredisi dosya masrafı tüketici mahkemesi dilekçe örneği!
Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle yapılması gereken şey bankaya bir dilekçe ile müracaat etmek oluyor. Bankanın dilekçeye yanıt vermemesi veya olumsuz yanıt vermesi gibi durumlarda, tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyor.
2015 yılı İl Tüketici Hakem Heyetleri için 3.300 TL, İlçe Tüketici Hakem Heyetleri için 2.200 TL altında bulunan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurulması zorunludur. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlıyor. Taraflar bu karara karşı 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebiliyor.
2015 yılı için değeri 3.300 TL'nin üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemesine başvurulması zorunludur.Konut kredisi dosya masrafı tüketici mahkemesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:
Konut kredisi dosya masrafı tüketici mahkemesi dilekçe örneği..
T.C.
.... KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına
ŞİKAYET EDEN : ..................................................... ÖĞRENİMİ: …………………
T.C KİMLİK NO : ………………………………… TEL NO : ………………………
ADRES : ...........................................................................................................
KARŞI TARAF : ........................................................................................................
ADRES : .........................................................................................................
VERGİ NOSU : ……………………………..
KONUSU : ……………………
OLAYLAR : …………………………Bankasından …../…../20…. tarihinde
………………. Kredisi kullandım. Kullandığım kredi için;
…………….TL Dosya Masrafı
……………TL İstihbarat Ücreti
……………TL ………………………………….
……………TL Diğer (………………………………………) kesintisi yapılmış olup yapılan kesinti haksız ve hukuksuzdur.
Banka ile imzaladığım (İmzalanan sözleşme Bankaca tek taraflı olarak hazırlanmış standart bir sözleşmedir) sözleşmede yukarıda belirtilen ücretlerin alınmasına ilişin açık ve net biçimde bir hüküm bulunmamaktadır.
4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı kanunun Sözleşmedeki Haksız Şartlar Başlıklı 6. Maddesi “Satıcı ve sağlayıcının tüketici ile müzakere etmeden tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır. Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir. Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketici ile müzakere edilmediği kabul edilir.” şeklinde olduğundan, Bankaca önceden hazırlanmış sözleşmeye konan ve tüketiciden yukarıda belirtilen ücretlerin alınacağı şeklinde hüküm bulunan sözleşme şartı, kanunun bu maddesine aykırılık oluşturduğu için tüketici için bağlayıcı değildir. Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin 02/05/2008 tarih ve 2008/6088 nolu kararı da bu yöndedir.
SONUÇ VE İSTEM : Sunulan nedenlerle yukarıda ayrıntıları bulunan Toplam
………………… TL nın tarafıma iade edilmesi kararının verilmesini arz ederim.
….../……. /2015
İmza:
Adı SOYADI :
Konut kredisi masrafları ne kadar tutar?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com