05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?

 Kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve olası bir depremden zarar görme ihtimali yüksek olan yapılar kentsel dönüşüm projesi kapsamına dahil ediliyor ve taşınmaz sahiplerine kredi desteği sağlanıyor.Peki kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?


Kentsel dönüşüm kredisi 2015 ne kadar?

Yapının eski ve depreme dayanıksız,can ve mal güvenliği az olan binalar, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yerine yeni yapılar inşa edilebiliyor. Kentsel dönüşümden faydalanılabilmesi için ancak,  yapının riskli yapı niteliğine sahip olduğunu gösteren rapor alması gerekiyor.


Riskli bina tespitinin yapılabilmesi için, lisanslı şirketlere başvuruda bulunulması gerekiyor. Lisanslı şirketler için ise,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının web sitesinde yer alan Türkiye haritası üzerinden bulunulan şehrin seçilmesi yeterli oluyor


Lisanslı şirkete yapılan başvurudan sonra, şirket gerekli teknik incelemeleri gerçekleştiriyor. Bunun üzerine yapı riskli olarak değerlendirildiği takdirde, yapı için kentsel dönüşüm projelerinden faydalanılabiliyor. Daha sonra ise iş kentsel dönüşüm kredisi kullanımına geliyor. 


Kentsel dönüşüm devletle anlaşmalı bankalardan alınıyor.Her sene kentsel dönüşüm kredisi belirleniyor. Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında, bir hak sahibine 2015 yılı için  kullandırılacak finansmanda en fazla 100.000 TL'ye kadar konut yenileme finansmanında yıllık %4, işyeri finansmanında yıllık %3 kar oranı desteği sağlanıyor.


Taşınmaz sahibine, toplamda 500.000 TL'ye kadar kentsel dönüşüm kapsamında kredi hakkından faydalanabiliyor. Bir adet konut /iş yeri için bu 100.000 TL, güçlendirme kredilerinde ise 50.000 TL olarak sınırlandırılıyor.


Kentsel dönüşüm kredisi alma şartları!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler