Kat irtifakı kurulabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte kat irtifakı dilekçesi 2016...
Kat irtifakı dilekçesi 2016!
Kat Mülkiyeti Kanunu esasları gereğince, inşaat çalışmaları tamamlanmış yapılarda hak kurulabileceği gibi, inşaat çalışmaları hiç başlamamış veya henüz tamamlanmamış yapılar için arsa üzerinde de hak kurulabiliyor. Bu hakka kat irtifakı adı veriliyor.
Kat irtifakı, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde tanımlanıyor: "Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından bu Kanun hükümlerine göre kurulan irtifak hakkına deniyor."
Bu şekilde kat irtifakı kurulabilmesi için gerekli belgeler temin edilerek, bir dilekçe ile belediyeye başvurulması gerekiyor. Kat irtifakı dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:
Kat irtifakı dilekçesi 2016...
........... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
........ Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat irtifakı projesinin onaylanmasını arz ederim.
Tarih : ...../ …../ 20…..
Adı Soyadı: ……………………….
T.C. Numarası: ….……………………
İmza : ….……………………
ADRES :
……………………………………….…………….
…………………………………………………….
………………………………………….………….
Telefon No.: …………………………………....
EKLER :
1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)
2– Yönetim planı
3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)
Kat irtifakı olan daireye kredi çıkar mı?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com