26 / 04 / 2024

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

 Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017?

Türkiye sınırları içerisinde mesken, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi, her yıl gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Emlak vergisi, belediyelerin mesai gün ve saatleri içerisinde ödeniyor. Ancak bazen bazı belediyeler vergi yoğunluğundan dolayı tahsilat için hafta sonu da açık olabiliyor. Bu konuda ilgili belediyeden bilgi alınması gerekiyor.


Vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Peki emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Emlak vergisi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre 2017 emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 



2017 emlak vergisi ödememe cezası!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com